2011. március 21., hétfő

Véget ért az alapszakasz!

Az érthetően viharokat kavart történések után csendben befejeződött a MAJL alapszakasza. A hétvégén már az elődöntők kerülnek megrendezésre.

Tét nélküli utolsó meccsekkel fejeződött be a MAJL alapszakasza, melyekkel kialakult a végső tabella, és mindenki megnyugodva elkezdhetett készülni az elődöntőkre, helyosztókra, vagy a következő szezonra.

Az alapszakasz-győztes Jégveled csapata sorozatban hetedik győzelmét is megszerezte a sereghajtó White Sharks ellen (8:2). Adler Tamás egymaga öt gólt szerzett, amivel a ferencvárosi Csiki Attilával egyetemben a MAJL gólkirálya lett. Tominak ez sorozatban a harmadik gólkirályi címe! Szintén kiemelendő Zsíros Gábor öt gólpasszos teljesítménye.

A Hevület, aki rengeteg elhullajtott pont, és a szombathelyiek döntésének köszönhetően nem juthattak már be a legjobb négy közé elvesztették a házi rangadót a Jegesmedvék ellen (1:3), ezúttal az utolsó percekben a kapus lehozatala sem segített sőt, a maciknak sikerült bevinni a kegyelemdöfést. Ezen két csapat, az ötödik helyért döntő helyosztón mérheti még idén össze az erejét.

A Szombathely a Jegesmedvék ellen sem utazott el. a mérkőzésre Ennek ezúttal azonban nem ők, hanem az ellenfél volt az oka, hiszen a fehérváriak még időpontot sem adtak számukra. ALiga adminisztratív döntésének megfelelően a vasiak így 5:0-ás győzelmet arattak a zöld asztal mellett.

Az így kialakult végeredménynek megfelelően szombaton a bajnoki címvédő Újpest a Szombathelyi Pingvineket fogadja délután háromtól az elődöntőn, míg az első helyen kvalifikált Jégveled a Ferencvárossal csap össze este hat órától. Ütős este lesz!!!



Nincsenek megjegyzések: